Boczek z komina wędzony zimnym dymem
Opis
- Do wyprodukowania 100g wyrobu użyto 113g boczku wieprzowego
- Bez fosforanów,
- Bez barwników
- Bez dodanych alergenów.
Wyśmienity boczek surowy podwędzany. Wybierany z najlepszych kawałków mięsa następnie peklowany przez 3 tygodnie w specjalnie przygotowanej beczce a następnie poddawany jest wędzeniu zimnym dymem dzięki czemu zachowuje niesamowity aromat i smak.
Idealny na wystawne przyjęcia i codzienne posiłki. Boczek peklowany na sucho (leżakujący w naturalnych przyprawach przez 2 tygodnie), wędzony zimnym dymem w naturalnej wędzarni. Produkt idealny gdy poszukujesz produktów oryginalnych, TRADYCYJNY
BEZ DODANEGO GLUTENU
Składniki: boczek wieprzowy, substancja konserwująca sól peklująca (sól, azotyn sodu), cukry, przyprawy, regulatory kwasowości kwas cytrynowy, kwas winowy; przeciwutleniacz askorbinian sodu, naturalne aromaty.
Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), seler.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1385 kJ / 335 kcal |
Tłuszcz: | 29g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 13g |
Węglowodany: | <0,5g |
w tym cukry: | <0,5g |
Białko: | 17g |
Sól: | 4,3g |
Szczegóły produktu
Cena brutto za kilogram | 58,25 |
Waga 1 sztuki/opakowania | 1,2kg lub 0,40kg |
Temperatura przechowywania | 2-7 stopni C |
Rodzaj mięsa | wieprzowina |
Termin przydatności od produkcji | 45 dni liczonych od dnia produkcji |
Sposób dostawy | Możliwa wysyłka kurierem/do paczkomatu oraz odbiór w sklepie |

