
nie | pon | wto | śro | czw | pią | sob | ||||||
1 | 2 | 3 | ||||||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||||||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | ||||||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | ||||||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |

Produkty z czystą etykietą
Nasze wędliny nagrodzone

- bez fosforanów
- bez E
- wędliny bez chemi
- zdrowe wędliny
- bez glutenu
- dieta bez glutenowa
- nowe oblicze Biegun
- zmiana wizerunku
- przechowywanie w lodówce
- jak przechowywać produkty spoż
- jak przechowywać mięso
- jak przechowywać wędliny
- chorizo
- sałatki z chorizo
- sałatka na ostro
- sałatka z pomarańczą
- sałatka z roszponką
- wysyłka wędliny
- sklep internetowy z wędlinami
- jak wysyłać wędliny kurierem
- wędliny na święta
- wielkanoc co jeść
- Śniadanie wielkanocne
- żywienie w szkołach
- wędliny dla ucznia
- wymogi co do żywienia w szkoła
- mięso na diecie
- produkty spoza listy
- wędliny na specjalne zamówieni
- właściwości mięsa
- tłuszcz w kiełbasach
- witamina B w mięsie wieprzowym
- zawartość białka w mięsie
- wieprzowina
- wieprzowina wartości

Bardzo nas cieszy gdy nasi klienci do nas wracają i dzielą się tak cudownymi opiniami

Zbliża się Wielkanoc, najstarsze święto chrześcijańskie. Już wkrótce spotkamy się, by podzielić się jajkiem i życzyć sobie pomyślności. W tym szczególnym czasie nasze stoły obfitują w wielkanocne potrawy. Dlatego już teraz warto pomyśleć o świątecznym śniadaniu i obiedzie. W najbliższym czasie chcemy Wam zaproponować przepisy na świąteczne dania, zarówno w wersji tradycyjnej jak i bardziej fantazyjne.


Wieprzowina jest jednym z głównych rodzajów mięsa, które gości na naszych talerzach. Cenimy ją za smak i łatwość przygotowania. Czy jednak wiemy jakich wartości odżywczych nam dostarcza? Jakie mięso wybierać i jak je przyrządzić, by było nie tylko smacznie, ale i dietetycznie?

Rewelacyjnej promocji w tym tygodniu na nasze produkty "Super EKO". Nazywamy je tak roboczo ponieważ mają maksymalnie krótkie składy (sami zobaczcie). Najważniejsze info to to, że do końca tygodnia możecie je kupić w promocji -20%

Rozpoczynamy serię wyjaśnień trudnych słów Szynka surowa wędzona naszym zdaniem jest wyjątkowa i zdecydowanie różni się od pozostałych szynek ponieważ pachnie i smakuje obłędnie Dzień dobry Państwu. Tak jak zapowiadaliśmy poszerzyliśmy asortyment w naszym sklepie o: - wołowina bez kości - łopatka bez kości - szynka kulka bez kości - golonki peklowane z kością pakowane po 2 sztuki Jak zawsze nasze mięsa są tylko od Polskich rolników :) - Krokiety z kapustą i pieczarkami - Gołąbki w sosie pomidorowym - Pierogi z serem i wiśnią - Pierogi ze szpinakiem i serem feta - Pierogi z kapustą i pieczarkami - Pierogi na słodko z serem Wyroby te są dostarczane do nas przez firmę Sendal http://www.piekarniasendal.pl/ i cieszyły się ogromnym apetytem wśród naszych pracowników na degustacji więc są bardzo smaczne. Nie mamy już dostępnych poprzednich wyrobów garmażeryjnych z firmy Wiejski Młyn Dodatkowo mamy świetną informację a mianowicie w tym tygodniu tj. 11-17 stycznia w promocji mamy wszystkie parówki -20% od ceny za kg. Promocja stratuje 11.01 od godziny 17.00 I jeszcze ostatnia wiadomość - ponieważ zrobiło się znacznie chłodniej można zamawiać również nasze mięsa surowe z wysyłką kurierską (nie dotyczy to drobiu) Dwa nasze produkty otrzymały znaki jakości programu „Doceń polskie” i tytuły TOP PRODUKT. Eksperci podjęli decyzję o przyznaniu wyróżnień podczas XXX atestacji artykułów spożywczych organizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” Naszą ideą jest pomóc klientom w dokonywaniu świadomych decyzji zakupowych i wyboru produktów spełniających ich wymagania. Produkty z „ czystą etykietą” to synonim naturalnych produktów o relatywnie krótkiej liście składnikowej, pozbawionej syntetycznych dodatków do żywności oznaczonych literą E ….. wyjątkiem jest składnik peklosoli – azotyn sodu (E 250). We wrześniu 2016 podczas kolejnych targów Polagra FOOD nasze wędliny zyskały najwyższe noty w ocenach konsumenckich. Jeden z naszych produktów-SZYNKA POLSKA- zyskała nawet miano: "Przebój ROKU" Zobacz dlaczego warto jeść wieprzowinę Same zalety mięsa... Ile białka jest w mięsie, i dlaczego mięso wpływa na nasz uśmiech Domyślamy się, ze wielu z Was podobnie jak nam przechowywanie w lodówce sprawia duży problem. Najchętniej wszystko byśmy włożyli do lodówki, żeby "zabezpieczyć" się przed zespuciem. Dlatego postanowiliśmy zrobić Wam małe zestawienie w którym dokładnie określiliśmy których produktów nie trzeba a czasami nawet nie należy trzymać w lodówce, bo dobrze wiemy, ze każde miejsce w niej jest na wagę złota. Czy wiecie jak prawidłowo przechowywać wędliny i mięso po ich zakupie? Warto trzymać się kilku zasad by jak najdłużej cieszyć się ich świeżością, zapachem i smakiem.czytaj całość »
czytaj całość »
Bez dodanych fosforanów- o co z nimi chodzi?
Coraz częściej na półkach sklepowych spotykamy zachęcające opakowania z podobnymi hasłami wyróżnionymi dużą czcionką. Klienci chętnie sięgają po tak wyróżnione produkty. Świadomość konsumentów jest zdecydowanie większa niż kilka lat temu, jednak nie zawsze kompletna. Medialne przekazy często zamiast pełnych informacji przekazują wybiórcze wiadomości.
Bez dodanego glutenu
….. kolejne hasło z etykiety produktów mięsnych , które chcemy wyjaśnić naszym klientom . Gluten to białka roślinne, które występują w ziarnach zbóż : żyto, pszenica, jęczmień, owies i orkisz. Ze względu na swoje właściwości może być dodawany do produkcji produktów wędliniarskich, mleczarskich, sosów, lodów, majonezów i in.



