Boczek wędzony parzony 1 kg

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48h
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 46,85 zł 46.85
Cena netto: 44,62 zł
ilość szt.
Zyskujesz 46 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Boczek wędzony otrzymany z najwyższej jakości peklowanego boczku wieprzowego ze skórą. Znakomicie nadaje się do przygotowania tradycyjnego domowego bigosu. Idealnie pasuje jako dodatek do wielu potraw. Wyselekcjonowany boczek sprawia, że proporcja tłuszczyku i mięsa jest wręcz idealna. 

Boczek wędzony to popularny rodzaj mięsa, który może być wykorzystywany na wiele sposobów w kuchni. Poniżej przedstawiam kilka pomysłów, jak można wykorzystać boczek wędzony w potrawach:

  1. Jako dodatek do dań mięsnych - boczek wędzony świetnie komponuje się z mięsem wieprzowym, wołowiną, kaczką czy kurczakiem. Można go dodać do gulaszu, pieczeni, duszonych mięs czy mielonych kotletów.

  2. Do potraw z jajkami - boczek wędzony to idealny składnik do omletów, jajecznicy czy jajek sadzonych.

  3. W sałatkach - wędzony boczek może być użyty jako składnik sałatki ziemniaczanej lub sałatki z makaronem.

  4. W zupach - boczek wędzony to składnik, który może nadać intensywny smak zupie, np. grochowej, z ziemniakami czy kapuśniakowi.

  5. Jako przekąska - boczek wędzony może być podawany jako przekąska na zimno, np. pokrojony w cienkie plasterki na kanapkach lub w formie przystawki do wina.

Warto jednak pamiętać, że boczek wędzony to wysoko kaloryczny produkt mięsny, który powinien być spożywany z umiarem.

 



Składniki: boczek wieprzowy 87%, woda, sól, stabilizatory: tri-, polifosforany; glukoza, substancja wypełniająca białko sojowe, substancje zagęszczające: karagen, guma konjac; przeciwutleniacz
izoaskorbinian sodu, aromaty (zawierają soję, wzmacniacze smaku: E621, E631), hemoglobina wieprzowa, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca azotyn sodu, dym wędzarniczy.r.

Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), seler.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna 1065 kJ / 257kcal
Tłuszcz: 22g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10g
Węglowodany: 0,6g
 w tym cukry: <0,5g
Białko: 13g
Sól: 2,0g

 

Szczegóły produktu

Cena brutto za kilogram 46,85
Waga 1 sztuki/opakowania 1 kg
Temperatura przechowywania 2-7 stopni C
Rodzaj mięsa wieprzowina
Termin przydatności od produkcji 30 dni liczonych od dnia produkcji
Sposób dostawy Możliwa wysyłka kurierem/do paczkomatu oraz odbiór w sklepie

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl