Schab pieczony 0,45kg

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48h
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 31,12 zł 31.12
Cena netto: 29,64 zł
ilość szt.
Zyskujesz 31 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Schab pieczony w folii dzięki czemu nie traci smaku, zapachu oraz swoich właściwości. Idealny do podania na zimno ( na kanapki, jako przekąska, w galarecie) lub na gorąco jako główne danie obiadowe (wtedy w folii aluminiowej należy go podgrzać w piekarniku). Delikatny w smaku, kruchy i co najważniejsze nie suchy. Schab pieczony w rękawie to bardzo aromatyczna potrawa, która idealnie sprawdzi się na uroczystościach czy rodzinnych obiadach. Można go podawać z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami, kaszą czy warzywami.

  • Tylko 7,3g tłuszczu w 100g produktu, 
  • 100% schabu bez kości,
  • bez dodatku azotynu sodu, WYSOKA ZAWARTOŚĆ BIAŁKA
  • 100 % schabu bez kości, peklowany samą solą "na szaro"
  • Do wyprodukowania 100g produktu uzyto: 112G

Należy pamiętać, że mięsa pieczone są mniej kaloryczne niż smażone; 100gram (ok.10 plasterków) to tylko 167kcal. Polecany produkt dla małych dzieci, matek karmiących, osób na ścisłej diecie. 



Składniki: schab wieprzowy, sól, stabilizatory: tri, difosforany; kolagenowe białko wieprzowe, glukoza, wzmacniacz smaku glutaminian monosodowy, substancja zagęszczająca karagen, aromaty, hydrolizat białka sojowego, przyprawy i ich ekstrakty, dekstroza, kminek. Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), seler.

Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), seler.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna 701 kJ / 167 kcal
Tłuszcz: 7,3g
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1g
Węglowodany: <0,5g
  w tym cukry: <0,5g
Białko: 25g
Sól: 2,4g

 

 

Schab pieczony w rękawie to popularna potrawa mięsna, która cieszy się dużą popularnością wśród miłośników kuchni. Aby przygotować schab w rękawie, należy wykonać następujące kroki:

  1. Schab myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

  2. Przygotowujemy marynatę - możemy wykorzystać ulubione przyprawy do mięsa, np. pieprz, sól, majeranek, paprykę, czosnek. Następnie w marynacie macerujemy schab przez około godzinę lub dłużej, w zależności od preferencji.

  3. Do pieczenia wykorzystujemy specjalny rękaw do pieczenia, który zapobiega wysuszeniu mięsa i zapewnia równomierne pieczenie.

  4. Schab wkładamy do rękawa, zamykamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Temperatura powinna wynosić około 180 stopni Celsjusza. Czas pieczenia zależy od wagi mięsa - dla 1 kg schabu czas pieczenia wynosi około 1,5 godziny.

  5. Po upieczeniu schab wyjmujemy z rękawa i kroimy na cienkie plasterki.

Szczegóły produktu

Cena brutto za kilogram 69,15
Waga 1 sztuki/opakowania 0,45
Temperatura przechowywania 2-7 stopni C
Rodzaj mięsa wieprzowina
Termin przydatności od produkcji 25 dni liczonych od dnia produkcji
Sposób dostawy Możliwa wysyłka kurierem/do paczkomatu oraz odbiór w sklepie

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl