Franki wędzone 0,22 kg
Opis
Cienkie kiełbaski surowe podwędzane uwielbiane przez wszystkich na całym świecie. Sprawdza się na zimno jako zakąska lub rewelacyjnie po zgrzaniu w wodzie przyprawiona specjalną mieszanką przypraw z wyczuwalną gałką muszkatałową. Szlachetna kiełbasa surowa, wędzona wyprodukowana z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, doprawiona aromatycznym majerankiem.
- do wyprodukowania 100 g użyto 109 g mięsa wieprzowego
- BEZ DODATKU FOSFORANÓW
- WYSOKA ZAWARTOŚĆ BIAŁKA
Składniki: mięso wieprzowe, sól, wzmacniacz smaku glutaminian monosodowy, przyprawy i ich ekstrakty (zawierają gorczycę), glukoza, przeciwutleniacz kwas askorbinowy, barwniki: karmin, ekstrakt z papryki; aromat, gałka muszkatołowa, kultury bakterii, substancja konserwująca azotyn sodu, dym wędzarniczy. Osłonka jadalna (jelito baranie).
Szczegóły produktu
Termin przydatności | 21 dni liczonych od dnia produkcji |
Cena brutto za kilogram | 43,18 |
Rodzaj mięsa | wieprzowina |
Temperatura przechowywania | 2-7 stopni C |
Waga 1 sztuki/opakowania | 0,22 kg |
Do wyprodukowania 100g produktu użyto | 109 g mięsa wieprzowego |
Wartości odżywcze | wartość energetyczna: 1132 kJ / 273 kcal; tłuszcz: 21 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,5 g; węglowodany: < 0,5 g, w tym cukry: < 0,5 g; białko: 19 g; sól: 3,0 g |
Alergeny | gorczyca i produkty pochodne |
Składniki | mięso wieprzowe, sól, wzmacniacz smaku glutaminian monosodowy, przyprawy i ekstrakty, glukoza, przeciwutleniacz kwas askorbinowy, barwniki, aromat, gałka muszkatołowa, kultury bakterii, substancja konserwująca azotyn sodu, dym wędzarniczy |
Może zawierać | gluten, mleko (łącznie z laktozą), seler, soję |