Wędzonka Szefa 0,9 kg
Opis
Krucha wędzonka z tłuszczykiem
Do wyprodukowania 100g produktu użyto 100g mięsa wieprzowego.
Wędzonka uwielbiana przez naszego Szefa ze względu na warstwę tłuszczyku i kruchy wyraźny smak.
Szynka z tłuszczykiem to rodzaj wędliny, która jest wytwarzana z mięsa wieprzowego, najczęściej z szynki wieprzowej. Tłuszczyk to warstwa tłuszczu, która otacza mięso, a która pozostaje na szynce po wytarciu jej przyprawami i wędzeniu. Taka szynka z tłuszczykiem jest dość tłusta i kaloryczna, ale również bardzo smaczna i aromatyczna.
Wędzonka Szefa dla kogo? Jak najlepiej smakuje?
Wędzonka szefa może być podawana na zimno, jako składnik kanapek, sałatek czy plastrów mięsa w lunchboxach. Może też być używana jako składnik różnych potraw, np. zapiekanek czy makaronów. Warto jednak pamiętać, że szynka z tłuszczykiem ma specyficzny smak i aromat, który niekoniecznie każdemu musi odpowiadać ale na pewno ucieszy osoby poszukujące tradycyjnych smaków
Cena dotyczy szynki o gramaturze +/-0,40kg dostępne są również gramaturze +/-0,90kg
Zobacz pozostałe produkty z serii Szef Poleca >>>
Składniki: mięso wieprzowe, sól, stabilizatory: tri-,polifosforany; glukoza, substancja wypełniająca białko sojowe, substancje zagęszczające: karagen, guma konjac; przeciwutleniacz izoaskorbinian sodu, aromaty (zawierają soję, wzmacniacze smaku: E621, E631), hemoglobina wieprzowa, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca azotyn sodu.
Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), seler.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 647 kJ / 155 kcal |
Tłuszcz: | 8,1g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 3,4g |
Węglowodany: | 0,8g |
w tym cukry: | <0,5g |
Białko: | 20g |
Sól: | 2,7g |
Szczegóły produktu
Cena brutto za kilogram | 62,78 |
Waga 1 sztuki/opakowania | 0,50kg |
Temperatura przechowywania | 2-7 stopni C |
Rodzaj mięsa | wieprzowina |
Termin przydatności od produkcji | 24 dni liczonych od dnia produkcji |