Szynka surowa wędzona zimnym dymem 0,40kg

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48h
Cena: 31,00 zł 31.00
ilość szt.
Zyskujesz 31 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Wyśmienita surowa szynka produkowana tradycyjnymi metodami. Wybierana z najlepszych kawałków mięsa następnie pekluje się przez 3 tygodnie w specjalnie przygotowanej beczce a następnie poddawana jest wędzeniu zimnym dymem dzięki czemu zachowuje niesamowity aromat i smak.

Idealna na wystawne przyjęcia i codzienne posiłki. Szynka peklowana na sucho (leżakująca w naturalnych przyprawach przez 3 tygodnie), następnie wędzona zimnym dymem. Temperatura zimnego dymu minimalizuje wyciek witamin, mikro i makroelementów zawartych w mięsie wieprzowym. Nie wymaga dodatkowego gotowania/parzenia/wędzenia. Szynka gotowa do spożycia. Najbardziej smakuje w cienkich plastrach pokrojonych na krajalnicy jako wyraźy w smaku dodatek do sałatki, spaghetti czy jajek po benedyktyńsku. Dla lepszego smaku i aromatu proponujemy wyciągnąć wcześniej z opakowania vacum-by wędlina poodychała.

 

 

  • Do wyprodukowania 100g wyrobu użyto 126g mięsa wieprzowego
  • Bez dodanych fosforanów, barwników i alergenów
  • Bez dodatku glutaminianu sodu
  • gotowa do spożycia na wzór szynek westfalskich
  • 0,40kg to połowa szynki pakowawana vacum. 




  • Składniki: mięso wieprzowe, substancja konserwująca sól peklująca (sól, azotyn sodu), cukry, przyprawy, regulatory kwasowości kwas cytrynowy, kwas winowy; przeciwutleniacz askorbinian sodu, naturalne aromaty.

    Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), seler.

    Wartości odżywcze

    Wartość energetyczna 731 kJ / 175 kcal
    Tłuszcz: 8,4g
     w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3g
    Węglowodany: <0,5g
     w tym cukry: <0,5g
    Białko: 24g
    Sól: 4,0g

     

Szynka surowa wędzona to rodzaj mięsa wędzonego, które jest produkowane z kawałków wieprzowych lub wołowych. Mięso jest solone, a następnie wędzone przez określony czas w komorze dymowej, co nadaje mu intensywny smak i aromat.

Szynka surowa wędzona może być spożywana na zimno lub może być poddawana obróbce cieplnej przed spożyciem. W przypadku tej syznki na zalecamy poddawać jej obróbce termicznej ponieważ ze względu na naturalny proces peklowania może okazać się za słona. Może być także używana jako składnik w potrawach, takich jak sałatki, kanapki, czy dania obiadowe.

Szczegóły produktu

Cena brutto za kilogram 77,50
Waga 1 sztuki/opakowania 0,40 kg
Temperatura przechowywania 2-7 stopni C
Rodzaj mięsa wieprzowina
Termin przydatności od produkcji 62 dni liczonych od dnia produkcji
Sposób dostawy Możliwa wysyłka kurierem/do paczkomatu oraz odbiór w sklepie

Produkty powiązane

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl