Szynka surowa wędzona zimnym dymem 0,40kg

Dostępność: brak towaru
Cena: 31,00 zł 31.00
ilość szt.
Zyskujesz 31 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Szynka surowa wędzona i podsuszana

Wyśmienita surowa szynka produkowana tradycyjnymi metodami

Wybierana z najlepszych kawałków mięsa następnie pekluje się przez 3 tygodnie w specjalnie przygotowanej beczce a następnie poddawana jest wędzeniu zimnym dymem dzięki czemu zachowuje niesamowity aromat i smak.

Idealna na wystawne przyjęcia i codzienne posiłki. Szynka peklowana na sucho (leżakująca w naturalnych przyprawach przez 3 tygodnie), następnie wędzona zimnym dymem. Temperatura zimnego dymu minimalizuje wyciek witamin, mikro i makroelementów zawartych w mięsie wieprzowym. Nie wymaga dodatkowego gotowania/parzenia/wędzenia. Szynka gotowa do spożycia. Najbardziej smakuje w cienkich plastrach pokrojonych na krajalnicy jako wyraźy w smaku dodatek do sałatki, spaghetti czy jajek po benedyktyńsku.

 

Dlaczego warto wybrać naszą szynkę surową wędzoną 

  • Do wyprodukowania 100g wyrobu użyto 126g mięsa wieprzowego
  • Bez dodanych fosforanów, barwników i alergenów
  • Bez dodatku glutaminianu sodu

 

Wielkość opakowań 

Dostępne są w sprzedaży całe kawałki szynki 0,70kg oraz większe połówki 0,40kg


 

Składniki: mięso wieprzowe, substancja konserwująca sól peklująca (sól, azotyn sodu), cukry, przyprawy, regulatory kwasowości kwas cytrynowy, kwas winowy; przeciwutleniacz askorbinian sodu, naturalne aromaty.

Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), seler.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna 731 kJ / 175 kcal
Tłuszcz: 8,4g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3g
Węglowodany: <0,5g
 w tym cukry: <0,5g
Białko: 24g
Sól: 4,0g

 

 

Szynka surowa wędzona to rodzaj mięsa wędzonego, które jest produkowane z kawałków wieprzowych lub wołowych. Mięso jest solone, a następnie wędzone przez określony czas w komorze dymowej, co nadaje mu intensywny smak i aromat.

Szynka surowa wędzona może być spożywana na zimno lub może być poddawana obróbce cieplnej przed spożyciem. W przypadku tej syznki na zalecamy poddawać jej obróbce termicznej ponieważ ze względu na naturalny proces peklowania może okazać się za słona. Może być także używana jako składnik w potrawach, takich jak sałatki, kanapki, czy dania obiadowe.

 

 

https://youtube.com/shorts/Ljtvz1aqFxc?feature=share

Szczegóły produktu

Cena brutto za kilogram 77,50
Waga 1 sztuki/opakowania 0,40 kg
Temperatura przechowywania 2-7 stopni C
Rodzaj mięsa wieprzowina
Termin przydatności od produkcji 62 dni liczonych od dnia produkcji
Sposób dostawy Możliwa wysyłka kurierem/do paczkomatu oraz odbiór w sklepie

Produkty powiązane

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl