Szynka surowa wędzona zimnym dymem 0,40kg





Opis
- Do wyprodukowania 100g wyrobu użyto 126g mięsa wieprzowego
- Bez dodanych fosforanów, barwników i alergenów
- Bez dodatku glutaminianu sodu
Wyśmienita surowa szynka produkowana tradycyjnymi metodami. Wybierana z najlepszych kawałków mięsa następnie pekluje się przez 3 tygodnie w specjalnie przygotowanej beczce a następnie poddawana jest tradycyjnemu wędzeniu zimnym dymem dzięki czemu zachowuje niesamowity aromat i smak.
Idealna na wystawne przyjęcia i codzienne posiłki. Szynka peklowana na sucho (leżakująca w naturalnych przyprawach przez 3 tygodnie), następnie wędzona zimnym dymem naturalnej wędzarni. Temperatura zimnego dymu minimalizuje wyciek witamin, mikro i makroelementów zawartych w mięsie wieprzowym.
Składniki: Do wyprodukowania 100g wyrobu użyto 126g mięsa wieprzowego. Składniki: mięso wieprzowe, substancja konserwująca sól
peklująca (sól, azotyn sodu), cukry, przyprawy, regulatory kwasowości kwas cytrynowy, kwas winowy; przeciwutleniacz
askorbinian sodu, naturalne aromaty, dym wędzarniczy. Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), seler, soję.
Szczegóły produktu
Termin przydatności | 62 dni liczonych od dnia produkcji |
Cena brutto za kg | 51,08 |
Rodzaj mięsa | wieprzowina |
Temperatura przechowywania | 2-7 stopni C |
Waga 1 sztuki/opakowania | 0,40 |
Bez dodatków E | Bez fosforanów Bez barwników Bez dodanych alergenów |
Do wyprodukowania 100g produktu uzyto: | 126g |
Wartości odżywcze | Wartość energetyczna: 733 kJ/175 kcal, Tłuszcz:8,4g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g, Węglowodany: <0,5g - w tym cukry: <0,5g Białko:24g, Sól:4,9g |
Składniki | Mięso wieprzowe, substancja konserwująca sól peklująca (sól, azotyn sodu), cukry, przyprawy, regulatory kwasowości kwas cytrynowy, kwas winowy; przeciwutleniacz askorbinian sodu, naturalne aromaty, dym wędzarniczy. |
Może zawierać: | gluten, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), seler, soję. |