Szynka Szlachecka 0,50kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: w wybranym terminie
Cena: 21,57 zł 21.57
ilość szt.
Zyskujesz 21 pkt [?]

Opis

  • Bez dodanych fosforanów
  • Bez barwników,
  • Bez dodatku glutaminianu sodu
  • BEZ DODANEGO GLUTENU

Idealnie krucha i soczysta zasmakuje każdemu w Twojej rodzinie. Sprzedawana w formacie mini dzięki temu możesz przechowywać w oryginalnym zamknięciu.

Nadaje się na rodzinne uroczystości, święta -do koszyczka jak i do codziennych kanapek. Polecany produkt dla małych dzieci, matek karmiących, osób na ścisłej diecie.

 

Składniki: mięso wieprzowe 94%, sól, stabilizatory: cytrynian sodu, węglan potasu; soja, substancja zagęszczająca karagen, maltodekstryna, przeciwutleniacz izoaskorbinian sodu, wzmacniacz smaku glutaminian monosodowy, ekstrakt drożdży, przyprawy (zawierają seler) i ich ekstrakty, dekstoza, cukier, aromaty, substancja konserwująca azotyn sodu, dym wędzarniczy.

Szczegóły produktu

Termin przydatności 22 dni liczonych od dnia produkcji
Cena brutto za kg 43,13
Rodzaj mięsa wieprzowina
Temperatura przechowywania 2-7 stopni C
Waga 1 sztuki/opakowania 0,50
Bez dodatków E Bez dodanych fosforanów Bez barwników, Bez dodatku glutaminianu sodu
Wartości odżywcze Wartość energetyczna: 602 kJ / 144 kcal Tłuszcz:7,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:3,2g Węglowodany:<0,5g w tym cukry:<0,5g Białko:19g Sól: 2,1g
Alergeny Soja, seler
Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą).

Opinie o produkcie (6)

20 kwietnia 2020

Tak pysznej szynki dawno nie miałam okazji jeść. Krucha, nie psuje się szybko a mała rozmiar to dodatkowy atut ponieważ częściej można kupić świeżą

20 kwietnia 2020

Szynk super! Cienko kroję na krajalnicy i zachwycam się smakiem lekko wilgotnej szynki - wnuki ją uwielbiają. Świetnie doprawiona

20 kwietnia 2020

Najlepsza szynką jaką jadłam do tej pory. Bardzo krucha i wilgotna. Dla nas numer 1

20 kwietnia 2020

Wysyłka ekspresowa. Wyroby szczelnie zapakowane i w odpowiedniej temperaturze. POLECAM

21 grudnia 2020

Jak zwykle Super

26 grudnia 2020

Szybka i estetycznie zapakowana dostawa. Przerażają mnie składniki a przede wszystkim po otwarciu opakowania duża ilość wody . ZPM BIEGUN: Dzień dobry Panu, w odpowiedzi na Pana opinie odnośnie wycieku wody występującej po otwarciu opakowania spróbuję wyjaśnić; Jak powszechnie wiadomo ilość zawartej naturalnie wody w mięśniach wieprzowiny , konkretnie w szynce to ok. 75% . Nie chciałabym w tym miejscu pisać elaboratu na temat właściwości fizyko-chemicznych wody w organizmie.... W trakcie przygotowania dowolnej potrawy mięsnej, również w warunkach domowych możemy zaobserwować wyciek tej fizjologicznej wody , podczas smażenia lub pieczenia - średni ubytek wody jest na poziomie ok 20%,; np. kupujemy 1,2 kg schabu a po obróbce termicznej mamy gotowego schabu często mniej niż 1 kg ( nie mówię o mięsie nastrzykiwanym). W przetwórstwie mięsnym, na skalę przemysłową ścierają się dwa schematy uwarunkowane wymaganiami klientów: Zatrzymujemy wodę w mięśniu (np. w szynce) poprzez dodanie często chemicznych składników np. fosforanów , które hamują wyciek wody . Dodatek fosforanów pozwala ograniczyć rozwój niektórych drobnoustrojów więc zyskujemy tu również bezpieczeństwo produktu, a przez to też dłuższy termin przydatności do spożycia Nie dodajemy fosforanów - wówczas nie jesteśmy w stanie związać trwale wody, a co za tym idzie oprócz ubytku w trakcie obróbki termicznej również w trakcie pakowania i przechowywania możemy spodziewać się wycieku . W przypadku Szynki szlacheckiej (BEZ DODANYCH FOSFORANÓW) stosujemy opakowanie typu vacum, które podczas "wyssysania" powietrza w trakcie pakowania powoduje wyciek wody z mięśnia, a w konsekwencji efekt, który Pan zaobserwował - woda po przecięciu folii. W tej sytuacji trudno pogodzić te oba wymagania konsumentów - wędlina powinna być bez żadnych dodatków, nie mieć wycieków, ale jednocześnie ma mieć długi termin przydatności ..... W przypadku wszystkich składników dodanych do produktów mięsnych proszę pamiętać, że każdy jest precyzyjnie opisany w Unijnym Rozporządzeniu pod względem dawkowania na kg wyrobu gotowego. Wszystkie dodatki do przemysłu spożywczego są podzielone na limitowane i nie limitowane, ale niezależnie od tego podziału każdy jest określony w dawce niezagrażającej bezpieczeństwu zdrowotnemu. Nasz problem - konsumentów polega na tym, że każdy producent indywidualnie stosuje dodatki wyłącznie dozwolone i w ściśle określonych ilościach, jednak spożywając wiele różnych przetworzonych produktów, robimy "kumulację" dodatków, która może powodować skutki uboczne. Dlatego musimy być świadomi i podobnie jak Pan - czytać etykiety, ale również posiadać szeroką wiedzę, gdzie dodatki są niezbędne, a w jakim asortymencie można wymagać od producenta ich eliminacji. Zapewniam Pana, że współpracujemy wyłącznie ze sprawdzonymi dostawcami przypraw i dodatków, wszystkich dostawców cyklicznie weryfikujemy, oczekujemy od nich certyfikatów jakości oraz dowodów z prowadzonych identyfikacji i identyfikowalności. Nasze produkty poddajemy badaniom w zewnętrznym akredytowanym laboratorium w celu potwierdzenia deklarowanej zawartości wszystkich składników. Jeżeli jednak nie przekonałam Pana do Szynki szlacheckiej (którą osobiście kupuję dla mojej rodziny ponieważ uważam ją za smaczną i bezpieczną) to możemy zaproponować np. szynkę z kotła, szynkę domową - w tych produktach stosujemy wyłącznie naturalne przyprawy. Pozdrawiam

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl