Kiełbasa z Cielęciną 0,35kg
Opis
Tradycyjna technologia produkcji pozwala na otrzymanie kiełbasy z cielęciną kruchej o wyraźnym posmaku wędzenia i trafnie dobranych przypraw. Znakomita jako zimna przekąska lub jako dodatek do kanapek.
- bez dodatku fosforanów, glutaminianu sodu, WYSOKA ZAWARTOŚC BIAŁKA
- W naturalnym jelicie.
- Do wyprodukowania 100g wyrobu użyto 128g mięsa, w tym 102g mięsa wieprzowego i 26g cielęciny.
Wykorzystane w produkcji chude mięso wieprzowe; delikatne, młode mięso cielęce oraz specjalnie dobrana kompozycja przypraw gwarantują niepowtarzalny smak naszej kiełbasy. Produkt idealny gdy poszukujesz produktów oryginalnych, TRADYCYJNYCH. Kiełbasa z cielęciną to rodzaj kiełbasy, który w swoim składzie zawiera mięso cielęce. Jest to stosunkowo delikatny rodzaj mięsa, który nadaje kiełbasie subtelny smak i aromat. Kiełbasa z cielęciną może być podawana na gorąco lub na zimno, jako przekąska lub składnik różnych potraw. Można ją np. pokroić na plasterki i dodać do sałatek, kanapek, czy jako dodatek do zup i gulaszy.
BEZ DODANEGO GLUTENU
Składniki: mięso wieprzowe, cielęcina, sól, przyprawy (zawierają gorczycę) i ich ekstrakty, glukoza, cukier, aromaty, czosnek świeży, substancja konserwująca azotyn sodu, dym wędzarniczy. Osłonka jadalna (jelito wieprzowe).
Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), seler.
Temperatura przechowywania: 2-24stopnie C
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1317 kJ / 317 kcal |
Tłuszcz: | 24g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 10g |
Węglowodany: | 1,4g |
w tym cukry: | 0,7g |
Białko: | 24g |
Sól: | 2,9g |
Szczegóły produktu
Cena brutto za kilogram | 63,71 |
Waga 1 sztuki/opakowania | 0,350 kg |
Temperatura przechowywania | 2-24 stopnie C |
Rodzaj mięsa | wieprzowina+cielęcina |
Termin przydatności od produkcji | 30 dni liczonych od dnia produkcji |
Sposób dostawy | Możliwa wysyłka kurierem/do paczkomatu oraz odbiór w sklepie |

