Kabanosy z cielęciną 0,30 kg
Opis
Delikatne, młode mięso cielęce gwarantuje niepowtarzalny smak naszych kabanosów. Cielęcina jest jednym z najzdrowszych i najchudszych gatunków mięs. Stanowi źródło łatwo przyswajalnych witamin - niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Produkt idealny gdy poszukujesz produktów oryginalnych, TRADYCYJNYCH
- Bez dodanych: glutaminianu sodu, fosforanów
- Do wyprodukowania 100g wyrobu użyto 139g mięsa,
w tym 111g mięsa wieprzowego i 28g cielęciny.
Kiełbasa z cielęciną to rodzaj kiełbasy, który w swoim składzie zawiera mięso cielęce. Jest to stosunkowo delikatny rodzaj mięsa, który nadaje kiełbasie subtelny smak i aromat. Kiełbasa z cielęciną może być podawana na gorąco lub na zimno, jako przekąska lub składnik różnych potraw. Można ją np. pokroić na plasterki i dodać do sałatek, kanapek, czy jako dodatek do zup i gulaszy.
Składniki: mięso wieprzowe, cielęcina, sól, przyprawy (zawierają gorczycę) i ich ekstrakty, glukoza, cukier, aromaty, czosnek świeży, substancja konserwująca azotyn sodu, dym wędzarniczy. Osłonka jadalna (jelito baranie).
Biały nalot, który może powstać na powierzchni wyrobu jest skutkiem naturalnych procesów zachodzących podczas
Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), seler.
Temperatura przechowywania: 2-24stopnie C
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1657 kJ / 400 kcal |
Tłuszcz: | 33g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 14g |
Węglowodany: | 1,6g |
w tym cukry: | 0,8g |
Białko: | 24g |
Sól: | 3,2g |
Szczegóły produktu
Cena brutto za kilogram | 77,00 |
Waga 1 sztuki/opakowania | 0,30 kg |
Temperatura przechowywania | 2-24 stopnie C |
Rodzaj mięsa | wieprzowina+cielęcina |
Termin przydatności od produkcji | 45 dni liczonych od dnia produkcji |
Sposób dostawy | Możliwa wysyłka kurierem/do paczkomatu oraz odbiór w sklepie |

