Chorizo 0,29 kg

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48h
Cena: 27,10 zł 27.10
Cena netto: 27,10 zł
ilość szt.
Zyskujesz 27 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Kiełbasa bardzo pikantna smakuje na pieczywie, z jajecznicą, z zupą krem czy na pizzy.
Nasze CHORIZO jest efektem długiego procesu dojrzewania kiełbasy ( min. 3 tygodnie), w specjalnej komorze dojrzewalniczej, w której panują ściśle określone warunki temperatury, wilgotności i przepływu powietrza. Są to warunki maksymalnie zbliżone do klimatu panującego w ciepłej Hiszpanii.
Polecamy przechowywać poza lodówka w suchym miejscu. Wtedy kiełbasa podeschnie i nabierze znakomitego aromatu.
Smakuje jako dodatek do: zupy, spaghetti, jajecznicy, sałatki, naleśników....
Najlepiej kroić na krajalnicy w cienkie plastry. Uwaga bardzo pikantna !

Do wyprodukowania 100 g wyrobu użyto 135 g mięsa wieprzowego.

  



Składniki: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, glukoza, wzmacniacz smaku glutaminian monosodowy, czosnek suszony, cukier, stabilizator difosforany, olej rzepakowy, przeciwutleniacze: askorbinian sodu, ekstrakt rozmarynu; ekstrakty z przypraw, barwnik czerwień koszenilowa: może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci; kultury bakterii, substancja konserwująca azotyn sodu. 

Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), seler.

Temperatura przechowywania: 2-24stopnie C

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna 1682 kJ / 402 kcal
Tłuszcz: 30g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12g
Węglowodany: 3,7g
 w tym cukry: 2,3g
Białko: 28g
Sól: 4,7g

 

 

 


Chorizo hiszpańskie to popularna wędliny z krajów iberyjskich, której smak jest często kojarzony z ostrością i intensywnością. Oto kilka informacji na temat chorizo hiszpańskiego:

Skład - Chorizo hiszpańskie jest wędliną, która powstaje z wieprzowiny lub mieszanki mięs wieprzowych i wołowych, przyprawionych m.in. papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. W zależności od regionu, w którym jest produkowane, mogą być dodawane również inne przyprawy i zioła.

Smak - Chorizo hiszpańskie ma intensywny, pikantny smak, który często jest kojarzony z hiszpańską kuchnią. Można go spożywać na surowo lub dodać do różnych dań, takich jak zupy, sałatki, czy tapas.

Typy chorizo - Istnieją różne rodzaje chorizo, w tym chorizo sarta, chorizo ibérico i chorizo dulce. Chorizo sarta jest najbardziej popularnym rodzajem i charakteryzuje się ostrzejszym smakiem. Chorizo ibérico powstaje z mięsa iberyjskiej świni i jest bardziej delikatne w smaku. Chorizo dulce jest mniej pikantne i ma słodszy smak.

Przechowywanie - Chorizo hiszpańskie można przechowywać w suchym i chłodnym miejscu przez wiele tygodni. Można również zamrozić wędlinę, jeśli chcemy ją zachować na dłużej.

Zastosowanie - Chorizo hiszpańskie jest popularnym dodatkiem do różnych dań, w tym zup, sałatek, paelli, tortilli, czy tapas. Można go również spożywać na surowo, jako przekąskę.

Warto pamiętać, że chorizo hiszpańskie, podobnie jak inne wędliny, ma dość wysoką zawartość tłuszczu i soli, dlatego należy go spożywać z umiarem.

 

Szczegóły produktu

Cena brutto za kilogram 93,45
Waga 1 sztuki/opakowania 0,29 kg
Temperatura przechowywania 2-24 stopnie C
Rodzaj mięsa wieprzowina
Termin przydatności od produkcji 90 dni liczonych od dnia produkcji
Sposób dostawy Możliwa wysyłka kurierem/do paczkomatu oraz odbiór w sklepie

Produkty powiązane

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl