Chorizo 0,28kg





Opis
- Do wyprodukowania 100 g użyto 135 g mięsa wieprzowego - kl.I
Kiełbasa surowa długo dojrzewająca (min. 3 tyg). Kiełbasa bardzo pikantna smakuje na pieczywie, z jajecznicą, z zupą krem czy na pizzy. Można podsuszyć. Nasze CHORIZO jest efektem długiego procesu dojrzewania kiełbasy ( min. 3 tygodnie), w specjalnej komorze dojrzewalniczej, w której panują ściśle określone warunki temperatury, wilgotności i przepływu powietrza. Są to warunki maksymalnie zbliżone do klimatu panującego w ciepłej Hiszpanii. Polecamy przechowywać poza lodówka w suchym miejscu. Wtedy kiełbasa podeschnie i nabierze znakomitego aromatu. Smakuje jako dodatek do: zupy, spaghetti, jajecznicy, sałatki, naleśników....
Składniki: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, mieszanka przypraw i ekstrakty przypraw, glukoza, wzmacniacz smaku
glutaminian monosodowy, cukier, przeciwutleniacz askorbinian sodu, stabilizator difosforany, barwnik czerwień koszenilowa,
kultury bakterii, substancja konserwująca azotyn sodu. Pakowane w atmosferze ochronnej. Może zawierać: gluten, gorczycę,
mleko (łącznie z laktozą), seler, soję.
Szczegóły produktu
Termin przydatności | 90 dni liczonych od dnia produkcji |
Cena brutto za kg | 75,10 |
Rodzaj mięsa | wieprzowina |
Temperatura przechowywania | 12-24 stopnie C |
Waga 1 sztuki/opakowania | 0,28kg |
Do wyprodukowania 100g produktu uzyto: | 135g |
Wartości odżywcze | Wartość energety:1682 kJ/402kcal Tłuszcz:30g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:12g Węglowodany:3,7g w tym cukry:2,3g Białko:28g Sól:4,7g |
Może zawierać: | gluten, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), seler, soję. |
Ewa
Wędlina którą warto mieć w lodówce. Często uratowała przy nagłej ochocie na coś smacznego do podjadania a goście zachwyceni
Iza
Uwielbiamy, uwielbiamy, uwielbiamy. Super produkt moze leżeć w lodówce i dojrzewać. Używamy do sałatek, zup, jajecznicy. Orginalny smak