Bułczanka 0.65kg





Opis
Produkt typowy dla regionu Wielkopolski, to co ją odróżnia od kaszanki to zamiana kaszy na bułkę czerstwą. Przy przygotowywaniu należy uważać by nie pękło jelito gdyż wypłynie wtedy to co najlepsze. Jeśli lubisz różne odmiany kaszanek to musisz spróbować bułczankę, która różni się głównie wspomnianą bułką czerstwa. Rewelacyjny smak po delikatnym podgrzaniu w wodzie lub podsmażeniu na patelni, my najczęściej jadamy ją z kiszoną kapustką. Świetny pomysł na szybki obiad, kolację ale również na zaskoczenie gości produktem regionalnym.
Termin przydatności: 18 dni pakowane termicznie, po otwarciu spożyć w ciągu 24h i zabezpieczyć przed wyschnięciem
W opakowaniu średnio 3 PARKI
Cena brutto za kg: 14,37
Waga 1 opakowania: 0,65kg
Temperatura przechowywania: 2-7 stopni C
Gatunek mięsa: WIEPRZOWINA
Składniki: bułka tarta pszenna 28% (mąka pszenna - zawiera
gluten, woda, drożdże, sól), mięśnie z głów wieprzowych, woda, mięso wieprzowe 16%, tłuszcz wieprzowy, tkanka łączna wieprzowa, hemoglobina spożywcza wieprzowa, sól, kasza manna (zawiera gluten), cebula suszona, przyprawy i ich ekstrakty, cukier, wzmacniacz smaku glutaminian monosodowy, pieprz czarny, majeranek. Osłonka jadalna (jelito wieprzowe). Może zawierać: gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), seler, soję. Pakowane w atmosferze ochronnej.
Skład: mięso wieprzowe z głów 33%, bułka sucha (zawiera gluten), woda, skórki wieprzowe, stabilizowane krwinki wieprzowe, sól, cebula suszona, kasza manna (zawiera gluten), przyprawy i ich ekstrakty, cukier, wzmacniacz smaku glutaminian monosodowy, pieprz czarny
Szczegóły produktu
Rodzaj mięsa | wieprzowina |
Temperatura przechowywania | 2-7 stopni C |
Waga 1 sztuki/opakowania | 0,70kg |
Alergeny | gluten |
Może zawierać: | gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), seler, soję. |
Adam
Rewelacyjna bułczanka, taka swojska z prawdziwej bułki którą wyczuwa się w smaku. rodzina ją uwielbia, najczęściej serwujemy ją z wody delikatnie podgrzana. REWELACJA -NASZ TOP
Stefania Markowska
Jak zwykle Super