Biegusie wieprzowe

Dostępność: Tylko wysyłka termiczna lub odbiór osobisty
Wysyłka w: Na zamówienie
Cena: 31,17 zł 31.17
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

BIEGUSIE WIEPRZOWE

najsmaczniejszy produkt dla ludzi aktywnych

0,30kg 

 

PRODUKT Z SERII:

Produkty FIT

Bez barwników, Bez fosforanów, bez stabilizatorów, przeciwutleniaczy, regulatorów kwasowości

mięso wieprzowe 93,5%

Bardzo niska zawartość tłuszczu 2,6g/100g (zwykle mięso wieprzowe ma 20-22g/100g)

Ważne jest to, że niska zawartość tłuszczu jest równoznaczna z niższa kalorycznością (1g tłuszczu = 9kcl)

 

Dlaczego warto wybrać nasze BIEGUSIE?

CZEŚĆ 1: MAGICZNY TŁUSZCZYK

Średnia zawartość tłuszczu w mięsie wieprzowym 20-22 g /100g , a w wyrobach gotowych zawartość tłuszczu sięga nawet do 50 g / 100 g. 
 
Wynik jaki uzyskały Biegusie z zawartością tłuszczu (2,2 g do 2,6 g) plasuje je w czołówce 

Pamiętajmy, że niższa zawartość tłuszczu jest równoznaczna z niższą kalorycznością.
Rola tłuszczów:
· pełnią funkcje energetyczną (1 g tłuszczu = 9 kcal)
· ułatwiają odczuwanie smaku, połykanie , trawienie
· tłuszcze są nośnikiem witamin A,D,E,K - te witaminy tylko razem z tłuszczem będą przyswojone przez organizm.
· stabilizują nerki
· korzystny wpływ na stan skóry i włosów
 
 
CZĘŚĆ 2: BIAŁKA
Są składnikiem wszystkich tkanek i kości . Białko wieprzowiny zawiera wszystkie potrzebne organizmowi aminokwasy.Dzienne zapotrzebowanie na białko dorosłego człowieka wynosi ok. 1g na 1 kg masy ciała czyli osoba o wadze 70 kg powinna spożywać 70 g białka dziennie

BIEGUSIE - Porcja 100 g dostarcza ok. 20 g białka

Białka zwierzęce stymulują wzrost i regenerację mięśni, ale równie ważne są białka roślinne. Najkorzystniej spożywać białka zwierzęce i roślinne w stosunku 1:1, natomiast w czasie wzrostu i rozbudowy mięśni powinniśmy dostarczać 70% białek zwierzęcych : 30% białek roślinnych.

Rola białek:
odbudowa zużywających się tkanek (naskórek, wypadające włosy)
podstawowy składnik krwi
wchodzą w skład ciał odpornościowych
są nośnikiem niektórych witamin
 
 
CZĘŚĆ 3: ŻELAZO
To kolejny ważny składnik, którego istotnym źródłem jest mięso. Najwięcej żelaza znajduje się w mięsie wołowym i cielęcym (ok. 2,5 mg w 100 g). Te gatunki mięsa zwierają średnio 2,5 razy więcej żelaza, niż mięso wieprzowe i 5 razy więcej, niż mięso z drobiu. Niedobór żelaza w diecie powoduje niedokrwistość, zmniejsza wydajność pracy, trudności w uczeniu się, utrudnia koncentrację, zmniejsza aktywność i jest przyczyną szybkiego męczenia się, zmniejsza odporność organizmu na infekcje.

Polecany produkt dla małych dzieci, matek karmiących, osób na ścisłej diecie. 

 

Termin przydatności: 21 dni pakowane termicznie w kartoniku

Waga 1 sztuki: 0,10kg lub 0,30kg

Temperatura przechowywania: 2-7 stopni C

Gatunek mięsa:

93% 

Szczegóły produktu

Rodzaj mięsa wieprzowina
Temperatura przechowywania 2-7 stopni C
Waga 1 sztuki/opakowania 0,10kg lub 0,30kg
Bez dodatków E Bez barwników, Bez fosforanów, bez stabilizatorów, przeciwutleniaczy, regulatorów kwasowości
Wartości odżywcze Wartość energetyczna: 714 kJ / 171 kcal, Tłuszcz: 10,1g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g, Węglowodany: 1,8g - w tym cukry: 1,7 g Białko: 18,2 g, Sól: 2,02 g
Zawartość tłuszczu w 100g produktu 2,6g
Alergeny Mleko (łącznie z laktozą)
Składniki mięso wieprzowe 93,5%,woda,sól,cukry(zawiera laktozę),kolagenowe białko wieprzowe,ekstrakt drożdżowy,przyprawy i ekstrakty przypraw,glukoza,aromaty,substancja konserwująca–azotyn sodu,dym wędzarniczy.
Może zawierać: gluten, gorczycę, seler, soję

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl