Uwielbiamy takie sałatki słodko-pikantne idealne na jesienno-zimowe wieczory dla rozgrzania.
Ponieważ jest bardzo syta nie wymaga dodatkowo pieczywa, jednak jeżeli lubisz coś schrupać rewelacyjnie będzie pasować grzanka.
Sałatkę tą robi się szybko, wygląda rewelacyjnie pod jednym warunkiem-musisz nakładać po porcji na każdy osobny talerz.
Wtedy zapewniamy Cię, że Twoi goście poczują się jak w ekskluzywnej restauracji.
A więc do dzieła i cieszcie się smakiem;)
SKŁADNIKI na 1 talerz:
Kiełbaska chorizo Biegun około 15-20 plasterków
2 garście sałaty roszponka
1/2 pokrojonej pomarańczy w kosteczkę
niecała garść żurawiny
ser pleśniowy/feta/parmezan
orzechy włoskie
podprażone pestki dyni, słonecznika, płatki migdałów
SOS: łyżka płynnego miodu, szczypta imbiru, ząbek czosnku, 2 łyżki oleju lnianego, troszkę wody
Układamy składniki jak na zdjęciu a przed samym podaniem polewamy wymieszanym sosem
SMACZNEGO