Zamówienia wielkanocne przyjmujemy do dnia 2.04.2023. Jeśli zależy Ci na dostawie przed samymi świętami czyli w dniach 3-7.04 zaznacz proszę w komentarzu "dostawa świąteczna".
Ostatnie zamówienia kurierem wysyłamy w środę 5.04 byśmy wspólnie mieli pewność, że dotrą do Ciebie na święta.
Nasze wędliny możesz również zakupić w naszych sklepach stacjonarnych na terenie Wielkopolski. Adresy dostępne tutaj:https://bit.ly/PYSZNEwedliny
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Już za kilka dni na dobre znikniemy w kuchni, by rozpocząć przedświąteczne przygotowania. Jak co roku na naszych stołach będą królować jajka w różnej postaci, żurek czy gotowana biała kiełbasa. Nie może rówież zabraknąć gotowanych i pieczonych mięs, które uwielbiane są przez każdego. Naszym must have na świątecznym stole jest kiełbasa biała- w każdym możliwym wydaniu. Kiełbasa biała pieczona z cebulką i czosnkiem, kiełbasa biała parzona z chrzanem, kiełbasa biała w żurku a może po prostu kiełbasa biała taka jaką zawsze robimy na święta czyli z majernakiem i cebulką. Do takich tradycyjnych i nie tylko dań polecamy szczególnie naszą kiełbasę białą parzoną, do której stosujemy wyłącznie przyprawy naturalne – majeranek, czosnek, sól a jej proces przetworzenia jest ograniczony do rozdrobnienia, wymieszania mięsa z przyprawami, nadziania w naturalne jelita i sparzenia. Warto dodać, że zawartość mięsa to aż 93% a mięso z którego korzystamy jest polskiego pochodzenia. Ta sama kiełbasa biała parzona Biegun jest również dostępna w wydaniu dla mneijszych smakoszy, czyli naszych pociech. Kiełbasa biała parzona delikatesowa świetnie sprawdzi się również jako dodatek do żurku, bigosu, czy przepysznej tarty, dla której przepis znajdziesz tutaj>>>
Kolejnym wyrobem, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole to domowa szynka. Ta produkowana przez nas bardzo smakiem przypomina taką domowej produkcji. Nasze szynki wycięte foremnie do wagi ok. 1 kg leżakują w zalewie przez minimum 21 dni. Zalewa o której mowa to wywar z mieszanki przypraw i warzyw, w tym liść laurowy, sól, pieprz, ziele angielskie..... Tak długi czas leżakowania pozwala na równomiernie przenikanie wszystkich smaków w głąb mięśnia równocześnie nadając szynce soczystość i odpowiednią konsystencję. Uważamy, że warto wypróbować naszą szynkę domową by samemu ocenić ten smak.



